Externe Vertrouwenspersoon - Experticecentrum voor Veiligheid

Ga naar de inhoud

Externe Vertrouwenspersoon

Vacatures
Vacature
Externe-Vertrouwenspersoon

Ben jij integer, toegankelijk en kun je goed luisteren? Kun je meedenken bij problemen over ongewenste gedrag en daarin voldoende afstand bewaren? Heb jij affiniteit met ons goede doel: “Sociale Veiligheid”? Dan ben jij de aanvulling die we zoeken! Waar gewerkt wordt kan ongewenst gedrag voor komen. Cruciaal is dan de wijze waarop dit ongewenste gedrag met tussenkomst van een externe vertrouwenspersoon in vertrouwen bespreekbaar kan worden. Ter aanvulling in ons team zijn wij op zoek naar “externe vertrouwenspersonen” in de provincies: Noord Holland, Zuid Holland, Drenthe, Friesland en Groningen om medewerkers, ouders en leerlingen te begeleiden en te ondersteunen bij de vertrouwelijke behandeling van vragen over ongewenst gedrag en andere schoolse situaties die vertrouwelijk afgehandeld dienen te worden.

Wat ga je doen?
Als externe vertrouwenspersoon word je benaderd met een melding of vraag over problemen/gedragingen binnen organisaties die bij het Expertisecentrum en Stichting veilig Onderwijs zijn aangesloten welke in vertrouwen behandeld dienen te worden. Je zoekt samen met de melder naar oplossingen voor het gesignaleerde probleem. Bemiddeling kan hier een onderdeel van zijn, indien de melder daarmee instemt. Hiertoe kun je een beroep doen op de mediators in ons team. Daar waar mogelijk verwijs je de melder door naar gespecialiseerde (hulp-) organisaties. In het kader van nazorg onderhoud je contact met de melder. Want het bieden van een luisterend oor is vaak het begin van een oplossing.

Wie ben jij?

  • Als persoon ben je communicatief vaardig;
  • Je benadert meldingen vanuit een onafhankelijke opstelling en met empathie;
  • Je hebt een evenwichtige persoonlijkheid en bent in staat om professionele afstand tot de casuïstiek te houden;
  • Je hebt inzicht in de aard en omvang van de problematiek en de emotionele gevolgen daarvan;
  • Daarnaast heb je inzicht in eigen handelen en stem je dit af op de persoon en situatie;
  • Ook kun je reflecteren op het eigen gedrag en dat van anderen;
  • Je kunt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen;
  • Je hebt ervaring als (externe) vertrouwenspersoon en aantoonbare affiniteit het onderwijs, en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder personen met een verstandelijke, psychische of fysieke beperking;
  • Je werkt samen met ons team en bent aanwezig bij teambesprekingen;
  • Het is een pre dat je woonachtig bent in de bovenstaande provincie om reistijd te verkorten.

Wat bieden we jou?

Soort dienstverband: Freelance / ZZP
De werkzaamheden vinden plaats tegen een vooraf vastgesteld uur en reistarief op basis van een in te dienen factuur of op uurtarief.
Interesse:
Stuur dan een e-mail met je motivatie naar directie@expertisecentrumvoorveiligheid.nl of vul H I E R uw online sollicitatie in.

Terug naar de inhoud